Why music education needs imagination

Διήμερο σεμινάριο ενηλίκων με τον Werner Beidinger
Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Μαρτίου 2020
Γιατί η μουσική εκπαίδευση χρειάζεται φαντασία; Στο σεμινάριο με τον καθηγητή Wener Beidinger θα εξερευνήσουμε τις τρέχουσες αρχές της Παιδαγωγικής της Στοιχειακής μουσικής (Elemental Music Pedagogy) στην παράδοση του Orff-Schulwerk, του οποίου οι ιδέες παρουσιάζονται ως ένα καλλιτεχνικό-παιδαγωγικό μοντέλο. Οι δραστηριότητες θα αντικατοπτρίζουν τη διαδικασία της μουσικής μάθησης για μαθητές όλων των ηλικιών. Θα εξεταστούν αξιόλογα υλικά για την τάξη, με έμφαση στα τραγούδια, την ομιλία, την κίνηση, τα κρουστά σώματος και τα οργανικά κομμάτια. Ενσωματώνοντας ποικίλες μουσικές και εξωμουσικές δραστηριότητες, το μάθημα εξετάζει στρατηγικές που οδηγούν σε μια διαδικασία διδασκαλίας που περιλαμβάνει περισσότερα από το πώς να διδάξει κανείς ένα μόνο τραγούδι.
Ο Werner Beidinger σπούδασε παιδαγωγική οργάνων (πιάνο) και παιδαγωγική μουσικής στο δημοτικό σχολείο του Μάνχαϊμ, καθώς και παιδαγωγική μουσικής και χορού στο Ινστιτούτο Orff του Πανεπιστημίου Mozarteum στο Σάλτσμπουργκ (3ο δίπλωμα).
1983-86 Διδασκαλία στη Μουσική Σχολή Viernheim (Έσση)
1988-94 Μόνιμη θέση στη Μουσική Σχολή Grassau (Βαυαρία)
1988-95 Διδασκαλία στο Orff Institute / University “Mozarteum” Salzburg
1992-94 Διευθυντής του προγράμματος «Δημοτικής Μουσικής Εκπαίδευσης» στο Ωδείο Bruckner στο Λιντς
1994 Διορίστηκε Καθηγητής Μουσικής Παιδαγωγικής στο Δημοτικό Σχολείο στο Πανεπιστήμιο του Πότσνταμ
Καθηγητικές έδρες υποκριτικής στα Μουσικά Πανεπιστήμια του Μάνχαϊμ και του Αμβούργου το 1999 και το 2006
2013 Πρόσκληση για την προικισμένη θέση καθηγητή για την πρωτοβάθμια μουσική εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Μουσικής του Μονάχου
Από το 1989, διεθνείς διαλέξεις, διδασκαλία και δραστηριότητες μαθημάτων στην Αυστραλία, την Κίνα, τη Γερμανία, την Εσθονία, τη Φινλανδία, την Ελλάδα, τη Μεγάλη Βρετανία, το Χονγκ Κονγκ, την Ιταλία, το Ιράν, το Λιχτενστάιν, το Λουξεμβούργο, τη Νορβηγία, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Ρωσία, τη Σκωτία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία, την Ισπανία, τη Νότια Κορέα, την Ελβετία, την Ταϊβάν, την Τσεχική Δημοκρατία, την Τουρκία και τις ΗΠΑ.
Πρόγραμμα:
Σάββατο 7 Μαρτίου 2020: 16:00-20:00
Κυριακή 8 Μαρτίου 2020: 10:00-14:00
Κόστος:
Μέλη Ε.Σ.Μ.Α.: 50 ευρώ
Μη μέλη Ε.Σ.Μ.Α: 65 ευρώ
Άνεργοι και φοιτητές: 50 ευρώ (απαιτείται επίδειξη κάρτα ανεργίας ή φοιτητική ταυτότητα)
Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης
Τόπος διεξαγωγής: Σχολή Ματέυ, Πορφυρίωνος 1 και Κυπρίων Αγωνιστών, 15124 Μαρούσι